latinica | ћирилица

СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ 2014

22.10.2014

У среду, 22.10.2014. године, на Техничком факултету „Михајло Пупин“ свечано су уручени сертификати о обављеној стручној пракси студентима – учесницима пројекта „Летње стручне праксе“. Том приликом су проглашени и победници четвртог циклуса пројекта летње праксе, који се реализује сваке године од 2011.

 

Скуп на факултету отворила је проф. Др Драгана Глушац, продекан за наставу и координатор пројекта летње праксе у оквиру факултета, након ње присутнима се обратио проф. др Милан Павловић, декан Зрењанинског Факултета.

 

 

Он је поздравио присутне и захвалио се „ЗРЕПОК“-у на одличној досадашњој сарадњи, нагласио да је овај пројекат одлична прилика студентима да током студирања развијају будућу каријеру. Похвалио је студенте што су се одрекли слободног времена током лета и прихватили се овог великог посла, закључивши да ова врста одрицања се на крају увек исплати.
Стева Кочалка је присутним студентима одржао један мотивациони говор, поручио им да никад не одустају, да граде своју личност и будућност. Да једнако цене и успехе и неуспехе јер им све то доноси огромно искуство. У вези четвртог циклуса пројекта је прокоментарисао да је лепо видети младе људе који имају вољу и жељу да науче што више и додао да он као студент права , није имао ниједан дан праксе, управо због тога му је драго што ЗРЕПОК и факултет „Михајло Пупин“ пружа прилику младима да стекну одређено искуство и раде праксу у реалном сектору.

 

Помоћник Градоначелника Душко Радишић је рекао да Град Зрењанин подржава пројекте усмерене на развој каријере младих, а овај пројекат је прави пример за то. Новац који је град издвојио за овај пројекат је одговорно трошење буџетских средстава и улагање у будућност града Зрењанина. Он је препоручио студентима да размишаљју и о самозапошљавању о покретању сопственог бизниса. Радишић је чврсто обећао да ће Град Зрењанин настојати да обезбеди што више радних места за младе, а факултет „Михајло Пупин“ ће настојати да упише што више студената, како би се град развијао и млади остајали у њему.

 

 

Марина Петров победница четвртог циклуса пројекта „Летња стручна пракса“, била је ангажована у фирми „Точак Ауто“, а тема њеног пројектног задатка била је: „Брендирање и позиционирање Прве зоне ДОО – бренда Дачија“. Марину ће „ЗРЕПОК“ наградити са стипендијом у износу од 120.000,00 динара, док ће факултет обезбедити бесплатне мастер студије.
Град Зрењанин ће све учеснике пројекта наградити са 30.000,00 динара.


„За време праксе сам научила које све послове обавља један менаџер за односе са јавношћу“ – изјавила је Марина и додала „Током три месеца, колико је трајала пракса, уз помоћ ментора и запослених из фирме Точак Ауто, успела сам много да научим. Препоручила бих колегама да конкуришу, јер ће им то што науче током праксе бити драгоцено“.

 

Другопласирани Зоран Ковач је праксу радио у Млекопродукту

 

Милош Симић из Керамике Јовановић освојио треће место 

 

Учесници четвртог циклуса „Летња стручна пракса 2014“

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија