latinica | ћирилица

„ЗРЕПОК“ ПОКРОВИТЕЉ ПРВОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА У ЗРЕЊАНИНУ

13.10.2015

У уторак, 13. октобра 2015. године, у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, одржан је први економски форум на тему „Услови инвестирања, могућности заједничке производње и пласмана робе на тржиште“ у организацији Средњобанатског управног округа и Генералног конзулата Србије у Темишвару уз покровитељство „Зрењанинског пословног круга“. Учесници овог привредног скупа били су високи представници Владе Републике Србије, Генералног конзулата Србије у Румунији, Привредне коморе Србије, Средњобанатског управног округа, Града Зрењанина, чланови „ЗРЕПОК-а“ као и бројни привредници из наше земље и Румуније, чланице Европског пословног клуба који окупља значајне немачке, француске, италијанске, шпанске и румунске компаније.

 

Економски форум отворио је министар привреде у Влади Републике Србије, Жељко Сертић, који је поздравио присутне и нагласио да Влада улаже напоре како би сви чиниоци који раде на унапређењу пословног амбијента у Србији помогли стварање још бољих тржишних услова, стога свако мора да да пун допринос, у том смислу треба посматрати и овај скуп.

 

Жељко Сертић, министар привреде у обраћању присутнима

 

Економском форуму присуствовао је и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, који је представио Комору и њене активности. Он је нагласио да је форум прилика да представимо могућности инвестирања у Србију, потенцијале привреде Србије, предузећа која овде већ послују и наше произвођаче који могу бити веома поуздани партнери страним компанијама.

 

Домаћин скупа, начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан, оценио је економски форум као могућност за директне договоре о пословној сарадњи, без учешћа посредника, и понудио привредницима и неке конкретне могућности за сарадњу и улагање, пре свега с партнерима из Руске Федерације, с којом Србија има Споразум о слободној трговини, а у тој земљи постоји огромно тржиште, превасходно за пољопривредне и прехрамбене производе.

 

Потом је Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић представио инвестиционе потенцијале града Зрењанина, с посебним освртом на индустријске зоне и бенефиције које наш град нуди свим заинтересованим улагачима током читавог процеса реализације инвестиције.

 

Делегација из Темишвара


Испред „ЗРЕПОК-а“ скупу су се обратили Драган Видаковић, председник Удружења и Горан Ковачевић, члан Извршног одбора.

 

Драган Видаковић је у име покровитеља поздравио присутне и нагласио да је ЗРЕПОК отворено удружење за удруживање и умрежавање са другим како удружењима тако и институцијама, а само удружење и његови чланови су отворени и за све нове иницијативе у погледу развоја и унапређења постојећих и покретања нових послова. Након кратког представља „Зрењанинског пословног круга“ од стране Председника „ЗРЕПОК-а“, присутнима се обратио Горан Ковачевић са конкретним предлогом за заједничко улагање. Он је отворено изразио спремност да уђе у посао са страним инвеститором. Више о предлогу можете чути ОВДЕ у прилогу КТВ телевизије.

 

Заједно с румунским привредницима, из Темишвара је у Зрењанин стигао и генерални конзул наше земље у том граду, Лазар Манојловић, а привредну делегацију из суседне земље предводио је Дан Бедрос, председник Француско-румунског пословног клуба и Европског пословног клуба, Петер Хохмут, председник Немачког пословног клуба за Банат, као и конзули Шпаније, Перуа и Италије у Темишвару, који су такође сви представили своје капацитете.

 

„ЗРЕПОК“ поздравља организаторе скупа, а нарочито конзула Србије у Темишвару Лазара Манојловића и начелника Средњобанатског округа Душана Шијана који су учинили велики напор да се организује овај економски форум у Зрењанину.

 

Препознајући и уважавајући ове напоре као и циљеве организатора који се у потпуности поклапају са циљевима ЗРЕПОК-а и остварењу његове визије да Зрењанин и регион Средњег Баната буду препознати као једни од најуспешнијих и најпожељних за живот, рад и пословање у нашој земљи ЗРЕПОК је са задовољством прихватио покровитељство овог форума и тиме само још једном потврдио свој доследан став да ће активно подржавати све оно што доприноси стварању услова за развој привреде и предузетништва, привлачењу нових инвестиција, отварању нових радних места и послова и бољем животу наших суграђана.

 

Погледајте видео прилог РТВ Сантос са овог догађаја.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија