latinica | ћирилица

„ЗРЕПОК“ ОБЈАВИО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ У ВЕЗИ ПОТПИСИВАЊА СПОРАЗУМА СА „НАЛЕДОМ“

01.04.2011

У среду 6. априла, са почетком од 13ч. у канцеларији „ЗРЕПОК“-а организовано је свечано потписивање два споразума:

 

  1. СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ НАЦИОНАЛНЕ АЛИЈАНСЕ ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ – НАЛЕД И „ЗРЕПОК“-а

  2. СПОРАЗУМ О САРАДЊИ И ПАРТНЕРСТВУ НА ИЗРАДИ ПРОЈЕКТА „ЗРЕЊАНИНСКА СИВА КЊИГА“ ИЗМЕЂУ „ЗРЕПОК“-а СА ЈЕДНЕ СТРАНЕ И РЕГИОНАЛНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ЗРЕЊАНИН, ОПШТЕГ УДРУЖЕЊА ПРЕДУЗЕТНИКА ЗРЕЊАНИН И УНИЈЕ ПОСЛОДАВАЦА СРБИЈЕ – ПОСЛОДАВЦИ ЗРЕЊАНИНА СА ДРУГЕ СТРАНЕСпоразуме ће потпистати у име „ЗРЕПОК“-а Драган Видаковић, председник, у име „НАЛЕД“-а Владимир Чупић, председник Управног одбора, у име РПК Зрењанин, председник мр Милан Радовановић, у име ОУП-а Зрењанин, председник Мирослав Ђурић и у име УПС – ПЗ председник Горан Ковачевић.
Свечаном потписивању споразума ће присуствовати начелница Средњобанатског управног округа Тања Дуловић, заменик градоначелника Горан Каурић, а позвани су и предсеници свих општина Средњебанатског округа.
У склопу овог догађаја организује се и конференција за медије.
(овде можете преузети агенду – протокол свечаног потписивања споразума и конференције за медије)

 

Национална алијанса за локални економски развој је настала као иницијатива формирана у оквиру програма “Подстицај економском развоју општина”, финансираног од стране америчког народа кроз Агенцију за међународни развој (УСАИД). http://www.naled-serbia.org/

 

Како је основна мисија НАЛЕД-а да окупи представнике јавног, приватног и цивилног сектора како би се изградила синегија институционалних капацитета привредника, локалних и централних власти и организација цивилног сектора на уклањању препрека за привредни раст Србије, а „ЗРЕПОК“ се наметнуо као релевантна организација искусних привредника који могу да дају значајан допринос привредном расту Средњебанатског региона, ова организација је у ЗРЕПОК-у и његовом ангажману препознала стратешког партнера у реализацији заједничке визије и као резултат таквог сагледавања дошло је до СПОРАЗУМА О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ „НАЛЕД“-А И „ЗРЕПОК“-А.

 

„ЗРЕПОК“ је у „НАЛЕД“-у препознао добро роганизовану, искусну и веома утицајну организацију која може допринети остваривању визије коју је „ЗРЕПОК“ приликом оснивања дефинисао: “град Зрењанин и регион средњебанатског округа - један од најпожељнијих региона за живот и рад у Србији”.

 

По узору на НАЛЕД-ову Сиву књигу „ЗРЕПОК“ је осмислио пројекат „ЗРЕЊАНИНСКА СИВА КЊИГА“ (овде се може преузети нацрт пројекта) у којем жели да укаже на административне и процедуралне препреке у оквиру прописа и одлука које се налазе у надлежности локалних самоуправа Средњебанатског округа, као и да изнесе своје предлоге за њихово превазилажење.

 

Обзиром да је ЗРЕПОК директно учествовао у јавним расправама отваране по питањима доношења одлука које се тичу пословања привреде и предузетника у Зрењанину, стекао је значајно искуство у погледу идентификације проблема у доношењу одлука у надлежности локалне самоуправе.

 

Са великим задовољством истичемо и то да је за реализацију овог пројекта „ЗРЕПОК“ придобио подршку и свих релевантних организација које окупљају предузетнике, привреднике и послодавце уопште са територије Средњебанатског округа, а то су Регионална привредна комора Зрењанин, Опште удружење предузетника Зрењанин и Унија послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина - Зрењанин.

 

 

У име „ЗРЕПОК“-а:
Драган Видаковић, председник Удружења

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија