latinica | ћирилица

„ЗРЕПОК“, „ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА ЗРЕЊАНИН“ И „ПСС ЗРЕЊАНИН“ ЗАСАДИЛИ ВОЋЊАК ЗА ДНЕВНИ ЦЕНТАР „НАША ПРИЧА“

03.03.2016

„Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК“ је у сарадњи са Средњом пољопривредном школом из Зрењанина и Пољопривредном стручном службом Зрењанин подигао воћњак, на површини од 2000 м2, за Дневни центар за боравак особа са сметњама у развоју „Наша прича“.

„ЗРЕПОК“ је, по препоруци ПСС Зрењанин, обезбедио отпорне сорте јабука, кајсија, шљива, вишања, малина и рибизли. Посађено је укупно 320 садница воћака уз помоћ ученика и наставника Средње пољопривредне школе Зрењанин.

Поред садног материјала, „Зрењанински пословни круг“ обезбедио је и систем за заливање воћњака (систем кап по кап).

Подсећања ради, Дневни центар "Наша прича", формиран је с циљем да обезбеди дневни смештај за око 30 ментално недовољно развијених лица која завршавају школовање у основној и средњој школи "9. мај". Смештен је у објекту  у насељу "Зелено поље" и представља најбољи пример инклузивне праксе.

Партнери у овој акцији уверени су, да ће подигнут воћњак пуно значити корисницима центра „Наша прича“, и да ће им омогућити да буду радно ангажовани и да на тај начин корисно проведу слободно време у природи.

Овим путем се јавно захваљујемо нашим партнерима „ПСС Зрењанин“ и „Пољопривредној школи Зрењанин“ на несебичној помоћи и саветима.

Слике са акције садње воћака

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија