latinica | ћирилица

ЧЛАН ЗРЕПОК-А ЖИВАНКО РАДОВАНЧЕВ ОДЛИКОВАН ОРДЕНОМ ФРАНЦУСКЕ АМБАСАДЕ ЗА ПОСЕБАН ДОПРИНОС ПОЉОПРИВРЕДИ И МЛЕКАРСКОМ СЕКТОРУ

16.05.2019

Дугогодишњи директор зрењанинског „Млекопродукта“ и некадашњи министар пољопривреде Живанко Радованчев одликован је орденом Владе Републике Француске.

 

Радованчев је одликован за посебан допринос пољопривреди и српском млекарском сектору, као и развоју економских односа између Француске и Србије.

 

Признање Радованчеву уручио је амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони, на свечаности у француској амбасади.

 

Живанко Радованчев данас обавља функцију саветника „Млекопродукта“ који је, у поступку приватизације, купила француска компанија „Бонгрен“. Њему је орден додељен у својству некадашњег директора ове зрењанинске компаније, када је, како се наводи у образложењу, после куповине од стране француске групе одиграо кључну улогу у развоју пословања у Србији.

 

– Почаствован сам овим високим и посебним признањем Француске. У свом радном и животном веку који још траје добијао сам бројна и различита одликовања, а свако од њих је сведочанство да сте радили нешто што је препознато и вредновано. Међутим, ово које сам сада примио припада и свима онима уз чију сам сарадњу, подршку и поверење радио, живео и функционисао – истакао је Радованчев.

 

Амбасадор Мондолони осврнуо се на чињеницу да је каријера Радованчева изузетна са више становишта. У компанији „Млекопродукт” почео је као инжењер, специјализовао се за област прераде млека и напредовао до звања техничког директора. Затим је био именован за министра пољопривреде у Влади Србије између 2000. и 2001. Све ово, како наводи Мондолони, разлози су да Радованчев добије Орден за заслуге у пољопривреди у рангу витеза.

 

 

Извор: Портал Зрењанински

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија