latinica | ћирилица

ЧЛАНОВИ ЗРЕПОК-А ГОРАН КОВАЧЕВИЋ И БОРИСЛАВ УМИЋЕВИЋ ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ ЗА ЛИЧНОСТИ ГОДИНЕ У ОБЛАСТИ ПРИВРЕДЕ

20.03.2019

На свечаности одржаној у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ додељене су плакете за спортисту и личност године по избору читалаца најтиражнијег регионалног листа „Зрењанин”. Тиме је завршена седма по реду акција, а на адресу НИП „Зрењанин“ пристигло је рекордних 10.876 гласачких купона. Читаоци су и овог пута показали да вреднују рад и залагање појединаца који су задужили град и регион у потеклој години. Као и претходних година, биране су личности у седам области – политика, привреда, пољопривреда, медији, култура, просвета и медицина.

 

Плакете су додељивали новинари и уредници у Листу Љиљана Баиловић, Марин Стојин, Сања Воркапић, Ива Исаков и Милана Маричић. Програм су водиле уредница Ива Исаков и новинарка Мирослава Малбашки. Присутне је поздравио Далибор Бубњевић, главни и одговорни уредник листа „Зрењанин”, честитавши лауреатима на освојеним признањима.

– Грађани и читаоци су ти који вреднују и цене ваш рад, као и што вреднују догађаје о којима пишемо већ 66. година. Улога медија је управо та, да буду посредници између људи који су на функцијама и грађана, односно читалаца. Данас су овде присутни људи различитих ставова. То говори да се Зрењанин развија у односу на друге средине. Наш лист информише грађане, а истовремено помаже и вама да сагледате своје положаје у друштву – истакао је Бубњевић.

У области политике за личност године изабран је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић. Као и прошле, и ове године на другом месту је покрајински посланик СРС-а Данијел Радић, а трећа је Милимирка Антић, директорка Центра за социјални рад Општине Сечањ.

У име награђених обратио се градоначелник Јањић.

– Гласало је готово 11.000 грађана, што је невероватно. Хвала свима који су нас својим гласовима обавезали да боље и квалитетније радимо. Честитам свима у листу „Зрењанин“ на организацији.

Горан Ковачевић, власник компаније „Гомекс” изабран је за личност године у области привреде, други је Синиша Митровић, власник златаре „Малиша”, а трећи Борислав Умићевић, власник компаније „УМ-ИМГ”.

 

У области пољопривреде личност године је Драган Клеут, председник Савеза удружења пољопривредника Баната, на другом месту је реномирани пчелар Јанош Балинт, а на трећем Ђула Мадарас, оснивач мужљанске „Царске баште”.

Даница Радић, власница зрењанинске „КТВ” телевизије, освојила је прво место у области медија, друго место припало је новинару дописништва РТС-а Браниславу Прокићу, док се на трећем месту нашао спортски новинар Будимир Цвијетић, дугогодишњи дописник „Спортског журнала”.

Читаоци су одлучили да је светски познати тенор Бела Маврак личност године у области културе, други је директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар, а трећа је диригенткиња хора „Преподобни Рафаило Банатски” и дечјег хора Културног центра Сенка Милисављевић.

Ирина Убовић, професорка руског језика у Зрењанинској гимназији, изабрана је за личност године у области просвете. На другом месту је Оливера Урошев Палалић, професорка српског језика и књижевности у Основној школи „Жарко Зрењанин”, а на трећем је учитељица у основној школи „Петар Петровић Његош” Лидија Голић.

У области медицине највише гласова добила је др Ружица Омаљев, на другом месту је др Светлана Детки и на трећем др Славенка Петковић Ћурић.

Извор: Лист Зрењанин

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија