latinica | ћирилица

ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А, МЛЕКОПРОДУКТ, СПОНЗОР ФРАНЦУСКОГ ФИЛМСКОГ КАРАВАНА

18.03.2019

– Од 2012. године, откако је филмски караван почео да обилази Србију, придружило нам се више од 40 градова. Културни центар Зрењанин је био међу првима који је прихватио тај културни изазов. Ове године, „Француски филмски караван” је отворен управо у Зрењанину, а зрењанински „Млекопродукт” и „Il de Frans” са нама деле исте погледе и део су овог културног догађаја – истакао је синоћ Жан Батист Кизен, директор Француског института у Србији и саветник за сарадњу и културу Амбасаде Француске у Београду приликом разговора са Чедомиром Јањићем, градоначелником Зрењанина.

 

Јањић је нагласио да је „Млекопродукт” пример једне од најуспешнијих привредних приватизација у граду, када је 2004. године управљање преузео француски „Bongren”, данас „Savencija група”.

– Данас је спонзор Француског филмског каравана, што је пример друштвене одговорности, подршке култури и промовисању привреде ове средине. У Зрењанину успешно послује и француски „Novares” – рекао је градоначелник Зрењанина.

У име компаније „Млекопродукт” обратила се Бојана Момчилов, директорка за комуникације.

– Велико нам је задовољство да, у сарадњи са Француским институтом, подржимо промоцију француског ауторског филма широм Србије. И сам бренд „Il de Frans” има филмску причу коју ће посетиоци моћи да погледају пре почетка сваке пројекције.

 

Пријему за представнике француске делегације присуствовали су и помоћник грдоначелника Зрењанина Симо Салапура, заменица председника Скупштине града Љуба Травица, директор Културног центра Горан Маринковић, као и дугогодишњи директор „Млекопродукта“ Живанко Радованчев.

У Културном центру госте је поздравио Владимир Ђурић, директор програма, као и Градски дечји хор којим диригује Сенка Милисављевић.

Караван је почео филмом „Пулен”, потом „Лепотица и лепотица” и „Као дечаци”. Филмови се приказују средом и четвртком, до краја месеца, у малој сали.

 

Извор: Лист Зрењанин

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија