latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А, ГОМЕКС, ДАЛА ЈЕ ДОПРИНОС ОРГАНИЗАЦИЈИ КОБАСИЦИЈАДЕ У БЕЛОМ БЛАТУ

17.02.2019

Бело Блато, село надомак Зрењанина, било је премало да прими све који су хтели да се такмиче у производњи и пржењу свежих кобасица у оквиру VI Фестивала кобасица, још једне манифестације која Бело Блато учвршћује на туристичкој мапи Србије.

Домаћини – Удружење кувара аматера, неговатеља старих обичаја и заштитника животне средине у сарадњи са Месном заједницом и зрењанинском локалном самоуправом су такмичарима и гостима приредили богат програм.

Значајан допринос овог догађаја очувању етно-наслеђа и културе био је подстрек да се компанија ГОМЕКС активно укључи у организацију VI Фестивала кобасица. Ова компанија обезбедила је награде за најбоље у категоријама свежих и печених кобасица, као и за најбоље ракије од преко десетак различитих врста воћа које су се такмичиле на Фестивалу.

Док су се у традиционалним дрвеним посудама мешали тајни састојци и зачини за укусне кобасице, такмичарске екипе су уз музику могли да се почасте и куваним вином.

Ове године такмичио се максималан број екипа, чак 46, које су имале задатак да од добијених намирница припреме што бољу кобасицу. Екипе су предале жирију 30 цм печене и 30 цм свеже кобацице, Бора Шошкалман, витез Мађарске кухиње и Радован Субин, председник кувара аматера Војводине и Србије имали су тежак задатак да као чланови жирија оцене укус, изглед печене кобасице и декорације послужења.

Присутни су током целодневне манифестације могли да купе свеже и печене кобасице, шунке, сланине и пршуте, традиционални белоблатски свињски паприкаш, ракију и вино, као и да пробају домаћи сир и колаче, прављене по рецептима наших бака.

 

Извор: Гомекс

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија