latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А ПРИЈАТЕЉ САЈМА ЗАДРУГАРСТВА "МЛАДЕНЦИ"

25.03.2018

Први сајам земљорадничког задругарства и младих домаћина села Србије – под називом „Младенци”, одржан је у Зрењанину од 22. до 24. марта у спортској хали Медисон. Улаз је био бесплатан, а бројни посетиоци могли су да пробају и купе домаће прехрамбене производе, ручне радове, али и да виде богат културно уметнички програм.

 

ПерСу маркети, као велики пријатељи, подржали су одржавање сајма и дали свој допринос опоравку села, скретањем пажње на проблем нестанка села, али и да би се млади подстакли да остану у њима.

 

Сајам је симболично назван Младенци, јер се верује да само млади могу да помогну опоравак села, али и опстанак Србије, будући да нас је из године у годину све мање и мање. Зато је и за почетак ове манифестације одабран 22. март, дан у којем се обележавају Младенци, који се
прослављају за срећан брак и благостање.

Захваљујући подршци бројних пријатеља, али и града Зрењанина и министра за регионални развој – Милана Кркобабића, први сајам задругарства “Младенци“ успешно је реализован – било је више од 90 учесника из читаве Србије.

 

На сајму задругарства, ПерСу маркети по први пут су представили јавности нови пројекат под називом “Наши смо” који има за циљ оснаживање села, повезивањем ПерСу маркета и локалних добављача. На овај начин ПерСу маркети помажу малим произвођачима да своје производе пласирају на тржиште и учине доступним свим потрошачима.

Више о новом пројекту ПерСу маркета можете сазнати на nasenamavredno.rs

ИЗВОР: Портал ilovezrenjanin

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија