latinica | ћирилица

СВЕЧАНО ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЕДНИКА ПЕТОГ ЦИКЛУСА „ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ“ - ДВА СТУДЕНТА ДОБИЛА ПОСАО

15.10.2015

15. октобра 2015. Године, у просторијама Техничког Факултета "Михајло Пупин" одржано је свечано проглашење победника петог, јубиларног циклуса пројекта "Летња стручна пракса 2015".

 

Студентима и учесницима пројекта обратили су се најпре продеканка Драгана Глушац, координатор пројекта „Летње стручне праксе“ са стране факултета, декан факултета Милан Павловић, председник „ЗРЕПОК“-а Драган Видаковић, помоћник градоначелника Душко Радишић и Александра Штрбац представник Националне службе за запошљавање Зрењанин, као представник партнерске организације на пројекту.

 

Декан факултета је у поздравном говору изразио задовољство због изузетне сарадње између „ЗРЕПОК“-а и Техничког факултета „Михајло Пупин“. Он је додао да је поносан на то да факултет уз помоћ привредника помаже студентима да се запосле одмах по завршетку студије.

 

Потом је Драган Видаковић, испред ЗРЕПОК-а, поздравио учеснике петог циклуса пројекта, честитао је студентима на успешно реализованим пројектним задацима, али уједно је изразио задовољство што су се пројекту прикључили и фирме које нису у саставу ЗРЕПОК-а.

 

Он је информисао присутне да је у прва 3 циклуса било ангажовано 30 студената од којих је данас 20 радно ангажовано и додао да је сасвим сигурно њиховом успеху у запошљавању много допринело искуство стечено у оквиру пројекта „Летња стручна пракса“. Након тога је одржао кратак мотивациони говор студентима у ком је препоручио младима да се константо усавршавају и користе све прилике које им се нуде с циљем стицања нових искустава, јер је данас конкуренција на тржишту рада висока и оштра.

 

И ове године пројекат подржава Национална служба за запошљавање тако што ће сви студенти који су успешно завршили праксу у фирмама чланица ЗРЕПОК-а, приликом пријављивања на евиденцију незапослених добити ознаку „топ кандидат“ и захваљујући томе ће имати предност приликом селекције кандидата за одређени посао. Александра Штрбац, ПР зрењанинске филијале за запошљавање, је на свечаности похвалила све студенте учеснике пројекта и истакла да је овај пример сарадње између образовне институције и привреде, изврстан пример у целој држави, са њихове стране промовисан комплетној мрежи службе за запошљавање и слободно се може сматрати оригиналним зрењанинским брендом.

 

Учесници петог циклуса „Летње стручне праксе“ (Фото Јован Његовић – Дрндак)

 

Душко Радишић, представник Града Зрењанина је, захваљујући свима који су учествовали у реализацији овог пројекта, истакао да је један од приоритета Града Зрењанина да обезбеди услове како би млади, образовани људи нашли посао у нашем граду. Он је такође додао, да ће Град Зрењанин и у будућности подржавати овај пројекат.

 

Декан факултета Милан Павловић и Председник ЗРЕПОК-а Драган Видаковић са првопласираном Иваном Петров (Фото Јован Његовић – Дрндак)


Ивана Петров, победница петог циклуса пројекта "Летња стручна пракса", била је ангажована у фирми "Патрол 023", а тема њеног пројектног задатка била је: „: Примена интернет маркетинга у пласману услуга компаније "Патрол 023".

 

Ивана се захвалила ЗРЕПОК-у, факултету и тиму компаније Патрол 023 што су ове године у њој препознали победника и изразила задовољство што је освојила стипендију „Зрењанинског пословног круга“ и одмах по завршетку праксе добила посао у компанији где је и била ангажована у оквиру ове праксе.

 

Ивани Петров, Факултет ће омогућити наставак школовања на мастер студијама о трошку Факулетета, док ће ЗРЕПОК обезбедити стипендију у укупном износу од 120.000,00 динара која ће студенту бити исплаћена у 12 месечних рата за време трајања мастер студија.

 


Алекса Пиљевић, студент информатике, који је праксу обављао у фирми чланици ЗРЕПОК-а, у компанији „Керамика Јовановић“ се такође може сматрати победником, јер је од фирме где је обављао праксу добио понуду за запослење. Алекса није крио задовољство због тога и рекао је да му је ова пракса пуно помогла од саме припреме за разговор са послодавцима до стицања првих радних искустава. Он је препоручио свима колегама да се наредне године пријаве, јер су користи и значај овог програма вишеструки.

 

Град Зрењанин ће све учеснике пројекта наградити са по 30.000,00 динара, преко програма Локалног савета за запошљавање.


Погледајте прилоге РТВ Сантос и КТВ телевизије са овог догађаја.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија