latinica | ћирилица

СВЕЧАНИМ КОКТЕЛОМ ОБЕЛЕЖЕНА ШЕСТА ГОДИНА РАДА „ЗРЕПОК-А“

19.01.2016

У уторак 19.01.2016. године, у хотелу „Војводина“ одржан је традиционални коктел ЗРЕПОК-а поводом обележавања годишњице од отварања канцеларије и званичног почетка рада Удружења. У формалном делу свечаности су представљени нови члан ЗРЕПОК-а, г-дин Борислав Умићевић и нови Пријатељи Удружења г-дин Бранислав Грубачки и г-дин Дејан Молнар.

Скуп је званично отворила Изабела Киш, ПР секретар Удружења, која је поздравила присутне и захвалила што су се одазвали позиву. Након тога је изнела податке у вези са пословањем фирми чланица ЗРЕПОК-а. Она је информисала присутне да су на основу пословних резултата из 2015. године чланови Удружења и њихове фирме остварили су укупно 27,3 милијарде динара прихода (што је око 15% од укупних прихода Средњобанатског управног округа) и запошљавају 3347 радника - што значи да су запослили 308 радника више, у односу на стање од пре годину дана.

Потом је јавности предочено да је ЗРЕПОК постао јачи за једног новог члана. У формалном делу церемоније је представљен г-дин Борислав Умићевић. Његову биографију можете прочитати овде.

Нови члан ЗРЕПОК-а, г-дин Борислав Умићевић

Г-дин Борислав Умићевић је у обраћању присутнима рекао да му је изузетно драго што је постао члан ЗРЕПОК-а, пошто удружење функционише на здравој платформи и негује праве вредности. Он је рекао да ће сигурно активно допринети даљем развоју Зрењанинског пословног круга.

У жељи да се око ЗРЕПОК-а окупе сви квалитетни појединци, који деле мишљење да град Зрењанин само удруженим напорима истакнутих људи може постати место пожељно за живот и рад, Удружење наставља са доделом награде „Повеља пријатељства“. Ово признање се додељује сваке године успешним и угледним појединцима који су остварени у професији коју обављају и уважени у нашој средини. ЗРЕПОК-ову „Повељу пријатељства“ су до сада добили г-дин Божидар Воргић, г-дин Војислав Табачки, г-ђа Ирена Тот, г-дин Бранко Вујовић, г-дин Владимир Грубанов, г-дин Дмитар Мајсторовић, господин Радивој Шајтинац и г-дин Милутин Мићић. Ове године, Скупштина ЗРЕПОК је одлучила да додели две повеље пријатељства. Г-дину Дејану Молнару  и г-дину Браниславу Грубачком Гути.

Др Дејан Молнар је награђен за допринос развоју економске науке, за подстицај локалног економског развоја и за информисање јавности о резултатима у привреди.  
Г-дин Молнар се захвалио ЗРЕПОК-у на овом признању и изјавио да му је драго што у Зрењанину постоји једна таква организација као што је ЗРЕПОК. Он је рекао да је имао прилике да види неколико покушаја формирања оваквих пословних удружења у градовима Републике Србије и да ниједно није успешно као „Зрењанински пословни круг“.

Др Дејан Молнар, нови Пријатељ ЗРЕПОК-а са Будимиром Јовановићем, чланом „Зрењанинског пословног круга“

Бранислав Грубачки Гута је награђен за обогаћивање културног садржаја града Зрењанина, за промовисање слободе говора и разумевање модерног духа.

„Сви чланови ЗРЕПОК-а су моји дугогодишњи пријатељи, са сваким сам сарађивао, дружио се, са некима имам чак и пословну сарадњу. Заиста ми је драго што сам постао и званично њихов пријатељ“ – изјавио је г-дин Грубачки.

Драган Видаковић, члан ЗРЕПОК-а (лево) и Бранислав Грубачки Гута, нови пријатељ ЗРЕПОК-а

Догађају су присуствовали носиоци најзначајнијих функција града Зрењанина и Средњобанатског округа: Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, Начелник Средњобанатског управног округа Душан Шијан, заменик председника Скупштине града Зрењанина Љубомир Станисављев, а поред њих позиву ЗРЕПОК-а су се одазвали и друге јавне личности, званични представници градске управе, јавних предузећа, представници медија, као и пословних и невладиних организација са којима „ЗРЕПОК“ сарађује.

На крају церемоније присутнима се обратио Стева Кочалка, председник „Зрењанинског пословног круга“. Он је поздравио присутне госте и изјавио:

„Од свих активности које смо имали у 2015. години желим посебно да истакнем сарадњу са Техничким факултетом “Михајло Пупин” на пројекту названом ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКСА. Пет година је већ прошло од како се он спроводи и сматрали смо да све оно што је учињено у том периоду заслужује да остане забележено. Тим поводом издали смо брошуру коју ће сви присутни добити данас.“

Председник ЗРЕПОК-а је за крај рекао "Данас овде заједно са нама је много људи који чине, политичку, културну и медијску елиту Зрењанина. Ми прихватамо када кажу да смо ми део економске елите овог града. Сама та чињеница да смо међу најуспешнијима у послу којим се бавимо може нас учинити самозадовољним. Ја на ту околност гледам другим очима, као на прилику коју нам је живот пружио да преузмемо одговорност, искористимо све потенцијале које имамо и урадимо нешто за ову средину. Генерације пре нас су то чиниле и учиниле да Зрењанин данас изгледа боље за живот и рад од многих градова у Србији. Да ли ћемо то и ми чинити зависи од сваког од нас појединачно и свих нас заједно. Много је и тема и проблема које треба решавати. Свака Нова година је нова шанса, искористимо 2016. на најбољи могући начин."

Комплетан говор Председника ЗРЕПОК-а можете прочитати овде.

Чланови „ЗРЕПОК“-а са Пријатељима

Погледајте прилоге РТВ Сантос и КТВ телевизије са овог догађаја.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија