latinica | ћирилица

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

13.11.2019

Зрењанин је препознатљив по привреди, по привлачењу страних и домаћих инвестиција, у протеклом периоду се често спомиње и туризам као потенцијал Града и региона. Град Зрењанин је више пута награђиван од стране еминентних институција као одлично место за инвестирање, пословање и живот, али та признања и награде становницима ништа не значе уколико немају здраву животну средину.

Зрењанински пословни круг “ЗРЕПОК” дели мишљење великог дела јавности о неприхватљивости ситуације у Зрењанину у вези са непријатним мирисом ваздуха који се неретко шири из правца кафилерије. Грађани се с правом жале на неподношљиве мирисе који им онемогућавају нормалан живот. Оправдано постављају питање у којој мери наведени процеси загађују животну средину, тј. да ли могу изазвати трајне последице по здравље.

Сматрамо да су становници нашег Града са правом забринути због загађења ваздуха од стране Кафилерије. Институције и стручњаци су потврдили да има разлога за бригу када је у питању загађење ваздуха и мишљења смо да је неприхватљиво то што се економски интереси одређених привредних субјеката стављају изнад здравог животног окружења.

Зрењанински пословног круг – ЗРЕПОК захтева од надлежних институција да реши овај дугогодишњи проблем.

Уверени смо да целокупно друштво може да се ангажује како би се спречило да Зрењанинци живе у граду који смрди. Наш Град заслужује да коначно продише пуним плућима.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија