latinica | ћирилица

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ „ЗРЕПОК“-ОВОГ ПОНОВЉЕНОГ ЗАХТЕВА ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ СПИСКА ПОРЕСКИХ ДУЖНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

28.07.2015

 

Удружење „Зрењанински пословни круг“ упутило је дана 26.02.2014. године Градоначелнику Града Зрењанина и начелници Градске управе Зрењанин ПРВИ Захтев да Градска управа објави обавештење о износу пореског дуга свих пореских обвезника са територије Града Зрењанина на званичној интернет презентацији локалне самоуправе. Након одређеног периода, је Списак дужника и објављен, али из непознатих разлога је исте године и прекинута ова пракса локалне Пореске управе, иако јој је ова обавеза предвиђена Законом.

 

Новим Захтевом од 28.07.2015. године смо подсетили Градску управу на његову законску обавезу објављивања овог значајног списка и замолили смо градоначелника Зрењанина, господина Чедомира Јањића да обезбеди, да Пореска управа града Зрењанина настави са поштовањем Закона и да редовно објављује списак пореских дужника јер повећани притисак на несавесне обвезнике може резултовати са успешнијом наплатом, поготово ако су на списку и вршиоци одговорних јавних функција у Граду Зрењанину.

 

Прочитајте Нови Захтев за редовно објављивање списка пореских дужника.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија