latinica | ћирилица

ПО ДРУГИ ПУТ „ЗРЕПОК“ ОРГАНИЗОВАО АКЦИЈУ „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“

21.03.2011

И ове године, у поводу светског дана шума, у оквиру пројекта који је „ЗРЕПОК“ осмислио и назвао „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ , чланови „ЗРЕПОК“-а су одлучили да поклоне граду Зрењанину и свим општинама Средњебатантског округа укупно 5.000 садница.

 

После прошлогодишње, веома успешне, акције у којој је становницима свих средњебанатских општина и граду Зрењанину, поклоњено 5.000 садница сребрне смрче, чланови удружења “Зрењанински пословни круг” одлучили су да наставе ову акцију и да пројекат под називом “ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ” буде континуирана годишња активност.

 

Уз консултације са Еколошким покретом „ПАНОНСКА ЗОРА“ и чланом Градског већа задуженим за координацију са Месним заједницама, г-дином Радетом Васиљевићем, ове године је одлучено да то буде Сибирски брест и то у истој количини као и претходне године – 5.000 садница.

 

За разлику од прошле године, када су саднице дељене грађанима на главном градском тргу, ове године је одлучено да се подела садница изврши директно представницима како градских месних заједница тако и општинама Житиште, Сечањ, Нови Бечеј и општини Нова Црња, а све на основу претходно истављених прецизних података о потребама које те месене заједнице имају за новим садницама и могућностима за њихову садњу.

 

Циљ овакве поделе је био да се учини што ефикаснијим акција, односно, да се што више саднице које су подељене – заиста и засаде.

 

Потпредседник ЗРЕПОК-а, Будимир Јовановић симболично уручује сноп садница Председници Савета МЗ „Вељко Влаховић“, Босиљки Божић.
Десно, стоје, члан ИО ЗРЕПОК-а, Горан Ковачевић и члан Градског већа задужен за развој МЗ, Раде Васиљевић

 

(погледајте прилог ТВ „САНТОС“ са доделе садница представницима МЗ „Вељко Влаховић“ и „Соња Маринковић“:http://www.youtube.com/watch?v=zrxx1aEQE6w )

 

(чланови ЗРЕПОК-а са представницима месних заједница)

 

Од укупног броја садница Општини Зрењанин је додељено 2.500 садница, док је преосталих 2.500 садница распоређено у четири општине средњебанатског округа.

 

Општини Житиште је додељено 800 садница и то је учинио Драгољуб Бјелоглав, члан ИО „ЗРЕПОК“-а

 

( овде можете погледати прилог са доделе садница општини Житиште; http://www.youtube.com/watch?v=iqztSyAsRZQ&feature=related )

 

Општини Нови Бечеј, донацију са садницама је уручио члан „ЗРЕПОК“-а Стева Кочалка, општини Нова Црња, члан „ЗРЕПОК“-а, Војислав Мркшић, док је општини Сечањ саднице доделио члан „ЗРЕПОК“-а Милоје Тодоровић.

 

Сопственим примером, удружење ЗРЕПОК жели да утиче и на остале друштвене заједнице и организације да сличним акцијама допринесу чистијем ваздуху и здравијој животној средини у нашем граду и усмере пажњу ка решавању овог изузетно важног еколошког проблема.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија