latinica | ћирилица

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ, ЗРЕПОК-А И УНИЈЕ ПОСЛОДАВАЦА

11.03.2018

Зрењанински пословни круг и Унија послодаваца Србије - послодавци Зрењанина, 08. марта 2018. године потписали су споразум о сарадњи са Високом техничком школом струковних студиjа из Зрењанина.

 

Циљ уговорене сарадње је обезбеђивање стручне праксе за студенте ове високообразовне установе у предузећима чланицама ЗРЕПОК-а и Уније послодаваца, чиме се студентима указује прилика да се боље позиционирају на тржишту рада, док се локалним привредницима пружа могућност да са упознају са радом и стручношћу будућих инжењера ове школе.

 

Пројекат представља проширење сарадње локалне привреде са образовним установама, услед позитивних резултата дугогодишње сарадње са Техничким факултетом ,,Михајло Пупин" на пројекту ,,Летња стручна пракса".

 

Уговор о сарадњи је испред Високе техничке школе потписао директор Милорад Ранчић, испред Зрењанинског пословног круга председник Драгољуб Бјелоглав, а испред Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина председник Горан Нешић.

 

Жеља Високе техничке школе је да студенти своје дипломске радове, и будуће мастер радове састављају на основу знања стечених практичним радом.

 

Председник ЗРЕПОК-а Драгољуб Бјелоглав наводи и то да је Висока техничка школа увек продуковала квалитетне кадрове који значајно доприносе развоју локалне привреде. Циљ ЗРЕПОК-а је подстаћи младе да остану средини у којој се школују, а својим активностима ЗРЕПОК тежи да им омогући и запослење у складу са постигнутим квалификацијама.

 

Горан Нешић, испред Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина, истиче да су и мање фирме, чланице ове организације препознале значај улагања у образовање и обуку кадрова.

 

Све три стране сложиле су се око тога да је овај вид сарадње од изузетног значаја, како са младе инжињере који трагају за радним искуством и практичним знањима у реалном сектору, тако и за локална предузећа којима је потребна квалитетна радна снага различитих образовних профила.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија