latinica | ћирилица

ОДРЖАН 7. БЕГЕЈ ФЕСТ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ФИРМЕ ЧЛАНИЦЕ ЗРЕПОКА

26.06.2018

Седмо Међународно такмичење дувачких оркестара "Бегеј фест 2018" и 5. регионална конференција WASBE за централну и источну Европу одржано је у Зрењанину од 22. до 24. јуна. Организатори су били Светска асоцијација за дувачке симфонијске оркестре и ансамбле (WASBE) и Градски дувачки оркестар Зрењанин, под покровитељством Града Зрењанина и компаније GOMEX.

На овом такмичењу надметали су се врхунски оркестри из пет држава: Пољске, Чешке, Мађарске, Румуније и Србије, изводећи композиције различитих карактера и жанрова – забавне, џез, народне, класичне музике…

Отварање манифестације уприличено је у петак, 22. јуна у великој сали Културног центра Зрењанина наступом Оркестра МУП-а Србије под диригентском палицом Драгане Јовановић и Бранка Милинковића. Дан касније, у суботу, 23. јуна одржана је регионална конференција WASBE на којој су учествовали представници Мађарске, Русије, Румуније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Србије. Током истог дана уследило је такмичење дувачких оркестара у великој сали Културног центра Зрењанина и целовечерњи концерт Дувачког оркестра из града Прелоуц, из Чешке.

Седмо Међународно такмичење дувачких оркестара "Бегеј фест 2018" затворено је у недељу, 24. јуна традиционалним дефилеом дувачких оркестара кроз главну градску улицу, наступом награђених оркестара, доделом диплома и награда и позивом организатора за следећи "Бегеј фест".

Održan 7. "Begej fest" i 5. regionalna konferencija WASBE

 

ИЗВОР: GOMEX

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија