latinica | ћирилица

ОДРЖАНА СВЕЧАНА ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА УЧЕСНИЦИМА ДЕВЕТОГ ЦИКЛУСА ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ

06.11.2019

Дана, 01.11. текуће године, на Техничком факултету „Михајло Пупин“ одржана је одбрана радова студената, учесника пројекта „Летња стручна прака 2019“.

У деветом циклусу учествовало је 19 студената са различитих образовних профила, који су у оквиру пројекта имали прилику да примене знања стечена у току студија, као и да усвоје нове вештине ради даљег стручног усавршавања.

Радове је оцењивала петочлана комисија коју су чинили, проф. др. Елеонора Десница, проф. др. Дејан Ђорђевић, проф. др. Далибор Добриловић, представник Зрењанинског пословног круга Будимир Јовановић и победник 7. циклуса пројекта Летње праксе, Милош Трошић.

Учесници пројекта „Летња стручна пракса“ су овом приликом разменили знања и искуства стечена тромесечним радом у локалним компанијама.

Поред едукативног, овај пројекат има и такмичарски карактер, а као најбољи студент ове године истакла се Бојана Дробњак, која је своју праксу радила у компанији „Керамика Јовановић“. Бојана Дробњак је освојила стипендију од ЗРЕПОК-а у вредности од 120.000 динара.

До сада је у пројекту Летње стручне праксе, учествовало близу 150 студената. Од тога, по нашим сазнањима 70 % студената има пословни ангажман, и ми сматрамо да је томе у великој мери допринело то што су преко овог програма студенти стекли знање и искуство које им је помогло у проналажењу посла.

Град Зрењанин издваја 600 хиљада динара годишње за Летњу стручну праксу, тачније за хонораре студената (30 хиљада по полазнику).

 

 

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија