latinica | ћирилица

ОБЕЛЕЖЕНО 45 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА "МИХАЈЛО ПУПИН", ЗРЕЊАНИНСКИ ПОСЛОВНИ КРУГ ПРЕПОЗНАТ КАО ПОУЗДАН ПАРТНЕР ФАКУЛТЕТА

25.12.2019

У понедељак, 23. децембра текуће године, свечаном академијом обележено је 45 година постојања Техничког факултета "Михајло Пупин".

Готово пола века постојања факултета, потврда је квалтета ове високообразовне институције која представља темељ научне заједнице нашег града. Осим што се 45 година бави образовањем будућих инжењера, Технички факултет "Михајло Пупин" домаћин је различитим стручним скуповима међународног карактера. Сарадњу са привредом факултет остварује кроз партнерство са предузећима која послују на територији Зрењанина и пројекат "Летња стручна пракса".

"Летња стручна пракса" представља један од пројеката којим се ЗРЕПОК највише поноси. На нашу инцијативу, а под покровитељством Града, студенти Техничког факултета "Михајло Пупин" у прилици су да буду ангажовани у фирмама чланицама ЗРЕПОК-а и Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина.

Поводом 45 година постојања факултета, Зрењанинском пословном кругу уручено је признање за сарадњу на пројекту "Летња стручна пракса" који се спроводи од 2011. године. Признање је у име ЗРЕПОК-а примио Председник удружења Будимир Јовановић.

Јовановић је овом приликом оценио да је конекција између факултета и привреде изузетно добра.

  • Чињеница је да је Технички факултет најзначајнија образовна институција у граду и да развој града, који постаје све боље место за живот, директно зависи од рада ове институције - изјавио је Будимир Јовановић у свом обраћању.

Зрењанински пословни круг уверен је да ће Технички факултет "Михајло Пупин" остати дом локалне академске заједнице и у годинама које сладе.

 

 

Фото: Јован Његовић

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија