latinica | ћирилица

НА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНОЈ ГОДИШЊИЦИ ФАКУЛТЕТА „МИХАЈЛО ПУПИН“ „ЗРЕПОК“-у УРУЧЕНА ЗАХВАЛНИЦА

22.12.2010

На позив челника ТФ „Михајло Пупин“, делегација „ЗРЕПОК“-а у саставу: председник Драган Видаковић, чланови ИО Горан Ковачевић и Драгољуб Бјелоглав, као и ПР-СЕКРЕТАР Јасмина Крецул, присуствовала је свечаном обележавању годишњице рада и постојања јединог факултета у Зрењанину. У знак захвалности за иницијативу и подршку коју је „ЗРЕПОК“ дао ТФ „Михајло Пупин“ у настојању да приближи своје студенте привреди и практичном знању које се стиче у реалном привређивању, „ЗРЕПОК“-у је, овом пригодом, уручена захвалница.

 

 (Декан, проф. др. Милан Павловић уручује захвалницу председнику „ЗРЕПОК“-а Драгану Видаковић)

 

Захвалницу је председнику „ЗРЕПОК“-а Драгану Видаковићу уручио декан ТФ “Михајло Пупин“ др Милан Павловић.

 

 


За успешну сарадњу, захвалнице Техничког факултета добили су и Универзитет у Новом Саду – признање је примио проректор др Павле Секереши, градоначелник Зрењанина др Милета Михајлов и Мирко Угреновић, власник фирме „О&М инжењеринг“, некадашњи студент овог Факултета.

 

 

Технички факултет „Михајло Пупин“ је основан 1974.године. Ове године је по први пут на Факултету усвојена одржива стратегија развоја, чији је циљ да ова установа буде центар високообразованих и развојних активности у региону Баната. Званично је исказана подршка развојној стратегији Факултета пре свега кроз формирање првог универзитетског Иновационог центра у Војводини, уз финансијску подршку Министарства науке и технолошког развоја за завршетак анекса Факултета. Повећан је и ниво сарадње са институцијама локалне самоуправе и привреде – истакао је, између осталог, проф. др Милан Павловић, декан Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину – Универзитета у Новом Саду, на свечаној академији којом је обележено 36 година рада и постојања ове угледне академске установе.

 

На свечаној академији су уручене дипломе студентима који су у протеклој години дипломирали, а Маја Сиљановски, Јелена Раданов, Милош Мојсин и Сања Пантић награђени су као најбољи студенти за постигнути успех у току студирања, са просеком 10, као и Млађана Асими, Данијела Тубин и Стева Шкондрић за постигнути успех у студирању у школској 2009/2010. години. Они су награђени са по 10.000,00 динара.

 

Вицешампиони света на „Microsoft“-овом такмичењу „Imagine Cup“, одржаном у Варшави, представили су награђени рад и пут којим су прошли до ове велике титуле. Чланови победничког тима Милан Којадиновић, Златибор Вељковић, Горан Николић, Вања Завишин и њихов ментор мр Дејан Лацмановић постигли су највећи успех у домену српске информатике и тиме довели зрењанински факултет у жижу интересовања светске јавности.

 

„Зрењанински пословни круг-ЗРЕПОК“ је 31.августа ове године потписао Уговор о пословно– техничкој сарадњи са зрењанинским Техничким факултетом „Михајло Пупин“. Намера уговорних страна је да овим уговором створе добре основе за успостављање свеобухватније пословне сарадње, док се „ЗРЕПОК“ обавезао да најбољим студентима завршних година студија ТФ „Михајло Пупин“ омогући стицање практичног знања и радног искуства кроз обављање волонтерске стручне праксе у предузећима оснивача Удружења. Осим тога, студенту који постигне најбоље резултате током стручне праксе „ЗРЕПОК“ ће доделити стипендију за мастер студије у укупном годишњем износу од 120.000 динара, док се управа факултета обавезала да тог студента ослободи плаћања школарине на мастер програму. Овим уговором потписници добијају и стално отворени канал комуникације путем којег ће разменом мишљења, искустава, знања и изношењем конкретних предлога бити у могућности да унапреде властиту успешност у погледу остваривања својих визија.

 

Уговор и успостављање сарадње има за циљ адекватније профилисање кадрова који су неопходни зрењанинској привреди у савременим токовима пословања, пружање прилике младим, високообразованим људима да стекну практична знања по завршетку студија и радом и доказивањем дођу до радног места, обезбеђивање финансијске подршке најбољим студентима да наставе своје школовање и усавршавање у Зрењанину. Све то ће допринети стварању бољих услова за младе Зрењанинце који желе да остану у свом родном граду да у њему могу добити и могућност квалитетног образовања, а матуранати из целе Србије ће бити више мотивисани да изаберу баш Зрењанин за наставак свог школовања и стицање квалитетне и признате дипломе, што може допринети и популаризацији Зрењанина као места пожељног за живот, рад и школовање што у крајњем и представља основни циљ ангажовања „ЗРЕПОК“-а.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија