latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ПОТПИСАО ПРОТОКОЛ О НАСТАВКУ САРАДЊЕ СА ТЕХНИЧКИМ ФАКУЛТЕТОМ „МИХАЈЛО ПУПИН"

05.03.2020

Председник Зрењанинског пословног круга Будимир Јовановић и деканка Техничког факултета „Михајло Пупин“ Драгица Радосав потписали су, у уторак 3. марта, нови протокол о сарадњи.

Пројекат „Летња стручна пракса", који се реализује скоро 10 година уназад, представља претечу дуалног образовања у Србији. „Летња стручна пракса" представља програм који студентима након одрађене праксе отвара могућност да се запосле у фирмама чланицама Зрењанинског пословног круга и Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина.

  • Сарадња са Техничким факултетом је од почетка изврсна. Ми смо желели да помогнемо факултету и студентима тиме што ћемо им омогућити да стручну праксу обављају у нашим компанијама јер, нажалост, сведоци смо да је образовни систем постављен тако да студенти и средњошколци имају мало могућности да се упознају са реалним сектором и да проведу неко време у фирмама које производе или се баве неком другом врстом делатности. У мојој компанији има пет-шест студената који су радили Летњу стручну праксу. Показали су се као квалитетни, имали су жељу да уче и неки од њих су данас врло успешни и на директорским позицијама, рекао је Будимир Јовановић.

Сарадња са ЗРЕПОК-ом доприноси афирмацији Техничког факултета „Михајло Пупин“, према речима деканке Драгице Радосав.

  • Имамо уговоре са многим компанијама. Међутим, посебно ми је драго што наши студенти имају могућност да стручну праксу раде у домаћим, зрењанинским фирмама. Док нисмо успоставили сарадњу са „Зрењанинским пословним кругом“, било је врло тешко организовати стручну праксу. Преко ЗРЕПОК-а су нам се отворила врата код свих чланица ове асоцијације, а преко Уније послодаваца и код мањих предузећа – истакла је деканка.

У свом обраћању, деканка је напоменула да студенти кроз овај пројекат добијају могућност да раде у својој струци под менторством, што је устаљена пракса у страним компанијама.

Енергија младих покреће нас да континуирано радимо на унапређењу пројекта од значаја за њихово задржавање на територији средњег Баната. Зрењанински пословни круг и Унија послодаваца Зрењанина поседују техничке и кадровске капацитете да обезбеде праксу за студенте са свих образовних профила Техничког факултета. У сарадњи са факултетом, наставићемо да чинимо све да се што већи број младих запошљава у нашем граду и округу.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија