latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ДОНИРАО ИНФОРМАТИЧКУ ОПРЕМУ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ „ЂОРЂЕ ЈОАНОВИЋ“ У ВРЕДНОСТИ ОД МИЛИОН ДИНАРА

21.02.2020

Председник Зрењанинског пословног круга, Будимир Јовановић и директорка Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ др Ивана Тешић потписали су данас уговор о донацији у вредности од милион динара.

 

Пред овај чин Зрењанински пословни круг је ангажовао ИТ инжењере, који су спровели стручну експертизу у зрењанинској болници и дали савет у вези са набавком нове информатичке опреме.

 

Представници Болнице су се на свечаном потписивању уговора захвалили ЗРЕПОК-у на донираној опреми у име пацијената, запослених и менаџмента Болнице и истакли важност ове донације.

 

  • За нас је ово велика и значајна донација, од непроцењивог значаја. Када добијамо донације, оне су обично у виду апарата који користе пацијентима. Ова донација везана за информациони систем користиће и пацијентима, али и запосленима. Она ће утицати на квалитет здравствене заштите. Информациони систем данас је неопходан, јер нам пружа важне податке. А захваљујући помоћи ЗРЕПОК-а од сада ће све бити брже, доступније и ефикасније. Од тога ће корист имати и пацијенти, јер ће се лекар више бавити њима, а не администрацијом – истакла је др Тешић.

 

  • Сматрамо да је болница једна од најзначајнијих институција у нашем граду, а у разговору са руководством чули смо да им је један од највећих проблема застарели информациони систем, односно преоптерећени сервери. Зато смо одлучили да поводом десетогодишњице наше асоцијације донирамо милион динара за куповину сервера. Такође, упутили смо и наше најквалитетније људе како би са информатичарима из болнице на најбржи и најефикаснији начин те сервере имплементирали у постојећи систем. Верујем да ће сервер унапредити систем, олакшати посао медицинским радницима, а то ће се директно одразити на добробит пацијената – истакао је Будимир Јовановић.

 

Фирме чланице ЗРЕПОК-а више пута су показале да су друштвено одговорне кроз разне донације и акције, све у циљу подизања квалитета живота и рада на територији средњег Баната.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија