latinica | ћирилица

ДРАГОЉУБ БЈЕЛОГЛАВ О ПОСЛОВАЊУ И АКТИВНОСТИМА ,,ББ КОМПАНИ" И ,,ПЕРСУ" МАРКЕТА

29.10.2017

По оцени многих економиста, трговина је привредна грана која је, у економској транзицији Србије, показала најбоље резултате, што купци најбоље виде. Сви који пазаре у ,,Персу" маркетима такође могу да виде свакодневна побољшања услуге и асортимана. Уз овај трговински ланац стоје погони ,,ББ компани" са производњом меса и месних производа ,,деликато" и млека и млечних производа ,,белкино". О томе за наш лист говори оснивач ,,ББ компани" и ,,Персу" маркета.


- Недавно је ваш погон за прераду меса у Ечки претрпео штету у пожару. Како сте премостили тај проблем, колики је губитак, да ли се производња нормализује?


- Нажалост, 18. септембра избио је пожар у нашем погону за прераду меса и том приликом изгорео је део погона и један део машина. Најважније је да није било повређених и
настрадалих радника. Донели смо одлуку да на том месту не покрећемо производљу, већ да кренемо у разговоре са другим произвођачима и склопимо уговор о производњи ,,деликато" производа по нашој рецептури и нашој технологији. У томе смо и успели и ,,деликато" производи су се вратили на полице од 10. октобра, на наше задовољство и задовољство наших купаца.


- На економској сцени појавио се ДТЛ - Домаћи трговински ланац. Шта нам о томе можете рећи, какви су циљеви, а какви досадашњи ефекти?


- ДТЛ - Домаћи трговачки ланац постоји већ 7 година. Он окупља 13 чланица са територије целе Србије, које се баве трговинама на мало у преко 600 малопродајних објеката. ДТЛ је основан са циљем да кроз обједињену набавку, увоз и производњу трговачке робне марке омогући повољније набавне цене, а самим тим и ниже цене на полицама у нашим малопродајним објектима. На тај начин је ДТЛ обезбедио да буде конкурентан у погледу понуде и цена, што доказује раст прихода из године у годину и поред веома оштре конкуренције. Поред тога, а имајући у виду да је ДТЛ заједница регионалних трговачких ланаца, ми као чланица верујемо да у сарадњи са нашим комшијама и пословним партнерима из наших средина можемо обезбедити да заједнице и регионе у којима живимо и радимо, буду много успешнији и бољи за живот и рад. Из тог разлога веома активно радимо на анимирању мањих регионалних добављача производа и услуга како би смо омогућили пласман роба и услуга кроз малопродајне објекте Домаћег трговачког ланца.


- У вашим ,,Персу"маркетима у току је акција Топли динар, какви су ефекти? То није прва хуманитарна акција коју организујете?


- Хуманитарну акцију Топли динар организујемо већ трећу годину за редом. У оквиру акције од сваког рачуна у месецу октобру одвајамо по 1 динар за набавку огрева за социјално најугроженије породице из општина у којима послујемо. Очекујемо да ћемо ове године уз помоћ наших купаца прикупити преко 1.5 милион динара и обезбедити огрев за више од 100 породица из 80 насељених места широм Војводине.

ИЗВОР: ЛИСТ ЗРЕЊАНИН, 27.10.2017.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија