latinica | ћирилица

ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА УЧЕСНИЦИМА ПРОЈЕКТА ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКАСА

31.10.2018

У уторак, 30.10.2018. године, у свечаној сали Техничког факултета "Михајло Пупин" одржана је додела сертиликата учесницима осмог циклуса пројекта "Летња стручна пракса".

Присутнима су се испред Техничког факултета „Михајло Пупин“, обратиле деканкa факултета проф. др Драгица Радосав и проф. др Драгана Глушац, координаторка пројекта испред Факултета. Оне истичу да су радови у осмом циклусу пројекта квалитетнији него икада и да је сарадња факултета са ЗРЕПОК-ом изузетно важна јер се учвршћује веза између образовања и привреде што је тренд и на националном нивоу. Деканка се осврће и на изазове са којима се сам пројекат сусретао током претходних година, као пионирски подухват на овим просторима. Упркос свему, истиче задовољство тиме што пројекат сваке године обухвата различите студијске програме што доприноси развоју свих катедри на факултету.

Чланови ЗРЕПОК-а Жељко Исаков и Драгољуб Бјелоглав, овогодишњи победник Стефан Ходоба и деканка техничког факултета Драгица Радосав 

Фото: Јован Његовић Дрндак

Председник ЗРЕПОК-а Драгољуб Бјелоглав у свом обраћању подсетио је присутне на почетке пројекта који је пре осам година био реткост не само на територији Војводине већ на територији целе државе. Напомиње и то да се пројекат разија захваљујући и Унији послодаваца Србије - послодавци Зрењанина која окупља различите профиле послодаваца те се могу покрити потребе свих катедри. Бјелоглав истиче и да је потребно интензивирати сарадњу између образовних институција и привреде како би се стварали још квалитетнији кадрови у будућности.

Присутнима се обратио и члан ЗРЕПОК-а Жељко Исаков који је истакао задовољство што је учествовао у пројекту као члан комисије, као и да сатисфакција у реалном сектору долази из решавања конкретних проблема што и јесте циљ пројекта Летња стручна пракса. У учесницима осмог циклуса пројекта Исков види будуће запослене у фирмама чланицама ЗРЕПОК-а.

Учесници осмог циклуса Летње стручне праксе са представницима факултета и ЗРЕПОК-а

Фото: Јован Његовић Дрндак

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија