latinica | ћирилица

ДЕЦЕНИЈА ПОСТОЈАЊА ЗРЕПОК-А

28.01.2020

У петак, 24. јануара 2020. године Зрењанински пословни круг – ЗРЕПОК организовао је скуп поводом 10 година постојања Удружења. ЗРЕПОК је овом приликом угостио велики број привредника и представника институција на челу са Градоначелником Зрењанина, господином Чедомиром Јањићем.

Како су јубилеји лепе прилике за подсећање на дане развоја, на прослави је Председник ЗРЕПОК-а, господин Будимир Јовановић подсетио присутне како је настало Удружење, шта данас представља ЗРЕПОК и са којим активностима се организација бавила у претходних десет година.

Будимир Јовановић је у свом обраћању истакао, да је овај град увек био средиште у којем су живели изузетни људи, који су имали много енергије, духа и љубави. Увек је имао елиту, пре свега привредну, затим образовну, културну, спортску и сваку другу, која је своје резултате мерила са много већим срединама у земљи и иностранству. Међутим, било је и тешких периода.

Десет године касније ЗРЕПОК је снажнији него икада. О томе говоре економски показатељи, пословни приходи и број запослених, али и знање и људски ресурси којима располажемо. Постали смо респектабилан фактор, не само на територији нашег Округа, него и у целој Србији – истакао је Будимир Јовановић, председник удружења ЗРЕПОК.

Данас, 10 година након оснивања ЗРЕПОК окупља 25 компанија са преко 5200 запослених и остварује 52,5 милијарди динара прихода. Говор председника ЗРЕПОК-а можете прочитати овде.

Председник ЗРЕПОК-а Будимир Јовановић

 

У оквиру прославе, подељене су захвалнице и признања. Поводом јубилеја ЗРЕПОК је доделио и донацију - симболично названу „Рука подршке“.

Прво признање је уручено Унији послодаваца Србије – послодавци Зрењанина за изузетне резултате постигнуте у периоду од оснивања, али и у знак охрабрења да ће Послодавци Зрењанина и даље имати помоћ и подршку ЗРЕПОК-а.

Заменик председника ЗРЕПОК-а Горан Ковачевић и председник Управног одбора Уније послодаваца Зрењанина - Горан Нешић

На иницијативу ЗРЕПОК-а 2014. године је реорганизована Унија послодаваца Зрењанина са циљем да се активира живот пословне заједнице који је у Зрењанину био потпуно замро. Послодавачка организација је својим активним деловањем успела да анимира и покрене велики број привредника на територији Средњег Баната.

Данас Унија послодаваца Србије – послодавци Зрењанина окупља скоро 200 предузетника, малих и средњих предузећа и представља једну од најактивнијих послодавачких организација у Србији. Организује бројне едукације, саветовања, као и привредну манифестацију ЗРБИЗНЕТ. Повезује и посредује. Укратко, чини све да пословна заједница у Зрењанину буде још успешнија.

Технички факултет „Михајло Пупин“ је добитник Захвалнице за успешну сарадњу коју већ 10 година ЗРЕПОК и факултет имају на пројекту „Летње стручне праксе“.

Члан ЗРЕПОК-а Драгољуб Бјелоглав и деканка Техничког факултета ,,Михајло Пупин" - Драгица Радосав

Један од основних циљева ЗРЕПОК-а јесте залагање да школовани и најспособнији људи из Зрењанина и околине заузимају најодговорнија радна места у институцијама и предузећима.

У жељи да допринесе креирању адекватних кадрова, 2010. године ЗРЕПОК је успоставио сарадњу са Техничким факултетом „Михајло Пупин“. У оквиру „Летње стручне праксе“, више од 150 студената стекло је конкретне практичне вештине, а чак 70% њих је и запослено.

Чланови ЗРЕПОК-а су уверени да овај пројекат директно доприноси стварању бољих услова за живот и рад младих људи, као и томе да се Зрењанин препознаје као место пожељно за школовање и усавршавање, али и за развој каријере.


Основна и средња школа „9. мај“ је понос нашег Града. То је установа изузетних резултата и посвећених стручњака, којој је мисија да пружи образовање и оспособљавање деци са сметњама у развоју.

Сарађујући са овом васпитно-образовном институцијом ЗРЕПОК је схватио да су љубав, пажња, давање и захвалност непроцењиви поклони. ЗРЕПОК је посебно поносан на то што је подржао бројне пројекте Основне и средње школе „9. мај“: улепшавање дворишта, подизање воћњака на 2.000 метара квадратних, промоцију ручних радова ученика.

Захвалницу за посвећен рад и труд школе у испуњењу њене, више него хумане мисије директорки Школе „9. мај“, г-ђи Снежани Вукић уручио је г-дин Стева Кочалка, један од оснивача ЗРЕПОК-а.

Члан ЗРЕПОК-а Стева Кочалка и директорка ОСШ ,,9. мај" - Снежана Вукић

Друго признање је уручено Зрењанинском ИКТ кластеру за досадашња постигнућа и подстрек за нове успехе који се тек од Зрењанинског ИКТ кластера очекују.

Зрењанински ИКТ кластер је основан 2016. године у Зрењанину. Резултат је иницијативе ЗРЕПОК-а и интензивног рада неформалне радне групе коју су чинили сви заинтересовани за развој сектора информационо - комуникационих технологија у нашем граду.

Кластер има за циљ да допринесе већем укључивању Средњобанатског округа у овај веома перспективни сегмент привреде. Оснивачи су уверени да град Зрењанин има могућности да буде препознат као један од пет најзначајнијих ИТ центара у Србији који ће пружати одличне услове за школовање и рад кадрова и пословање компанија из ове привредне гране.

Кластер данас има 27 чланова, а реализовао је бројне успешне пројекте: опремање 20 школа са ИТ сетовима, организација обука и предавања о дигиталном пословању и олакшаној дигиталној трансформацији намењену малим и средњим предузећима и многе друге.

Члан ЗРЕПОК-а Драган Видаковић и председник Извршног одбора Зрењанинског ИКТ кластера - Горан Ђорђевић

И на крају, поводом десетогодишњице рада ЗРЕПОК је уручио и донацију која је симболично названа „Рука подршке“. Ова донација је намењена институцији која доприноси добробити целокупне заједнице.

Зашто се ЗРЕПОК определио за назив „Рука подршке“?

Пружена рука је одувек симбол пријатељства, заједништва, показатељ добре намере. Рука је симбол снаге, али и заштите. Стисак две руке показује јединство, савезништво, верност и завет.

Руке су проводници наших намера и добрих жеља. ЗРЕПОК је одлучио да пружи подршку Општој болници „Ђорђе Јоановић“. У Руци подршке је 1 милион динара који је уложен после стручне експертизе и савета најбољих информатичара Зрењанинског ИКТ кластера у набавку нове ИТ опреме којом ће бити решен један од највећих проблема које тренутно болница има.

Председник ЗРЕПОК-а Будимир Јовановић и директорка Опште болнице - Ивана Тешић

На крају зваичног дела прославе гости су уживали у наступу Немање Симикића и Тијане Драгачевић, из плесног клуба Beodance из Београда. Вишеструки освајачи медаља на државним и иностраним такмичењима заплесали су енглески валцер, танго, бечки валцер, Slowfox и Quickstep.

Програм је водила Драгана Косјерина, новинарка РТС-а.

Драгана Косјерина, новинарка РТС-а водила је коктел поводом обележавања 10 година постојања ЗРЕПОК-а

 

Погледајте прилоге медијских кућа са догађаја.

КТВ
РТВ Сантос

 

Чланови Зрењанинског пословног круга

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија