latinica | ћирилица

ДЕЛЕГАЦИЈА „ЗРЕПОК-А“ ПОСЕТИЛА ЧАЧАНСКО ПОСЛОВНО УДРУЖЕЊЕ „ГРАДАЦ 97“

11.12.2015

На позив пословног удружења „Градац 97“, дана 11. децембра 2015. године организована је посета представника пословних организација „ЗРЕПОК“ и „УПС-Послодавци Зрењанина“ колегама привредницима у Чачку. Делегацију из Зрењанина чинили су: Стева Кочалка, председник „Зрењанинског пословног круга“, поред њега су ЗРЕПОК представљали и Драгољуб Бјелоглав члан ИО и Изабела Киш, секретар Удружења. Испред „Уније послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина“ присутан је био члан Управног одбора Драган Рељин.

 

На самом почетку посете одржан је заједнички састанак између чачанских и зрењанинских привредника. Учесници састанка су разменили информације о функционисању њихових фирми, и пословних асоцијација. На састанку је било речи и о примерима сарадње између привреде и локалне самоуправе у Чачку и Зрењанину, као и о реализованим пројектима у протеклом периоду. Чланове Удружења Градац 97 је највише интересовало како функционише индустријска зона у Зрењанину, с обзиром да код њих руководиоци Града још увек нису препознали значај постојања индустријског парка.

 

Детаљ са радног ручка

 

Након одржаног заједничког састанка и ручка, зрењанинска делегација присуствовала је годишњем коктелу привредника.

 

Пословно удружење Градац, које окупља највеће чачанске привреднике, односно 16 компанија, традиционалним новогодишњим коктелом у Хотелу Београд обележило је крај пословне године. Том приликом се присутнима обратио Драган Јовић, Председник Удружења. Он је рекао да је ову годину обележила тешка економска ситуација како у земљи тако и свету, али да је она ипак била успешна за све чланице удружења. Информисао је присутне да удружење запошљава преко 2000 људи и остварује приход од преко 20 милијарди динара. За крај је Чачку пожелео да коначно оствари формирање нове индустријске зоне и подсетио присутне да су и ове године чланице удружења помагале своју локалну средину, школе, спортске организације и здравствене установе.

 

Наду у бољу будућност привредницима улива “Нова генерација”, удружење које окупља њихове наследнике. Млади су се ујединили и са “Клубом 2040″, другом генерацијом привредника из бивших југословенских република. Присутни на коктелу су били у могућности да се упознају и са њиховим активностима.

 

За успомену, слика Малог моста код суда и музичке школе у Зрењанину Председници Удружења Градац 97 и ЗРЕПОК – лево Драган Јовић, десно Стева Кочалка


Стева Кочалка, председник ЗРЕПОК-а се такође обратио присутнима на коктелу. Он се захвалио Удружењу Градац 97 на позиву и изразио задовољство због успостављене сарадње између две пословне асоцијације. Он је упознао присутне са ЗРЕПОК-ом, са идејом оснивача о заједничком раду на побољшавању услова живота и рада у Зрењанину и додао да је по њему удруживање фирми и сарадња између организација једини начин опстанка у будућности у свим браншама. Он је додао да привредници морају сарађивати и решавати заједничка питања, из тог разлога би волео да буде што више успешних примера, као што су удружења ЗРЕПОК или Градац 97.

 

На крају је свим пожелео пуно здравља, среће и успеха, а Чачку пожелео коначно формирање индустријске зоне.

 

Детаљ са коктела – Привредници Чачка и Зрењанина

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија