latinica | ћирилица

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ РОГАТИЦА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОСЕТИЛА „ЗРЕПОК“

22.12.2015

У уторак, 22.12.2015. године, ЗРЕПОК је уприличио пријем за представнике инситуција из општине Рогатица из Републике Српске. Делегација ЗРЕПОК-а у саставу: Стева Кочалка, Будимир Јовановић, Драган Видаковић и Горан Ковачевић се упознала са представницима привредног и друштвеног живота општине Рогатица.

 

Привредно-политичка делегација из Рогатице, боравила је у званичној посети Зрењанину поводом обележавања 70-то годишњице досељавања житеља источног дела Републике Српске –претежно из рогатичке комуне у село Лазарево септембра 1946. године. Са ЗРЕПОК-ом је организован састанак на предлог организатора, како би се делегација из Републике Српске упознала са добрим примером пословног умрежавања и удруживања у Зрењанину.

 

Госте из Рогатице поздравио је Стева Кочалка, председник ЗРЕПОК-а. Он је укратко представио „Зрењанински пословни круг“ и чланове удружења. Након тога упознао је присутне из Републике Српске са најзначајнијим активностима организације.

 

Детаљ са састанка

 

Делегацију из Рогатице предводио је Начелник општине, Томислав Пухалац. Он се захвалио зрењанинским привредницима на одвојеном времену за састанак и у сарадњи са својим колегама представио је привредне потенцијале општине Рогатица.

 

На састанку је разговарано о актуелним привредним кретањима у Босни и Херцеговини, економским односима између две земље. Конкретније о привреди рогатичког краја говорили су власници најуспешнијих фирми из те регије, браћа Нерић, Радован Ђерић.

 

Славко Нерић, испред месне индустрије „Визион“ је рекао да његова компанија поседује кланицу капацитета 50.000 кг меса и 5.000 кг прерађевине дневно и тренутно се ради на завршетку новог објекта за прераду од 6000 метара квадратних.

 

Производња кромпира је такође важан ресурс тог краја, о томе су причали представници одељења за привреду, по њиховим речима у општини Рогатица производи се око 3000 тоне квалитетног кромпира.

 

Током срдачног разговора саговорници су разговарали и о могућностима успостављања привредне сарадње између два региона. Привредници из Рогатице су истакли да су велике могућности за сарадњу из области пољопривреде.

 

Општина Рогатица налази се у источном делу Републике Српске и броји око 12 хиљада становника. Рогатички крај има богату туристичку понуду, излетиште „Борике“ где је снимљен први албум „Бијелог дугмета“ и у том крају се налази највећа пећина у Босни и Херцеговини, чији су канали дуги скоро 10.000 метара – објаснио је Небојша Голић директор Туристичког центра.

 

На крају састанка представници општине Рогатица су позвали чланове „Зрењанинског пословног круга“ у узвратну посету, на чему су се они захвалили и одговорили да ће се са задовољством одазвати овом позиву.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија