latinica | ћирилица

ГОМЕКС ПОДРЖАО МАНИФЕСТАЦИЈУ "РИЗНИЦА ДОЊЕГ ПОТИСЈА"

23.07.2019

Трећа по реду манифестација "Ризница Доњег Потисја" у суботу, 13. јула окупила је више десетина Зрењанинаца и гостију. Манифестација је као и претходне две године реализована на излетишту крај реке Тисе, код Жабаљског моста.

Присутни су поред пријатног боравка у природи, могли и да учествују у такмичењу у кувању рибље чорбе. Поред такмичења, могли су купити домаће производе или се забављати уз музички програм.

Манифестација “Ризница Доњег Потисја” покренута је с циљем да промовише реку Тису, њене вредности и потенцијале и подстиче боравак наших суграђана на њеним обалама. Иницирана је од стране зрењанинског Удружења “Локални едукативно еколошки изазов - ЛЕЕИ”, а организована уз помоћ Града Зрењанина, Установе “Резервати природе”, Месне заједнице Арадац, Туристичке организације града Зрењанина, Јавног предузећа “Градска стамбена агенција” Зрењанин и покровитеља, компаније ГОМЕКС.

Централни део манифестације представљало је припремање паприкаша од тиског сома, а такмичило се око 30 екипа. Узорке је оцењивао стручни жири, а сви учесници имали су на располагању по два килограма рибе. Победници овогодишњег такмичења у кувању рибље чорбе и паприкаша су Габријел Царина из Јанков Моста на трећем месту, Раде Глигоровић из Стајићева освојио је друго место, а најбољи је био Јожеф Мака из Бачке Тополе.

У оквиру програма постављени су и излагачки еко и етно штандови, наступали су тамбураши и популарне арадачке “Мешкарке”, организована је и мала школа бућке - лова на сома. Време је послужило учеснике, иако је температура била испод просека за средину јула.

Извор: Гомекс

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија